سبد خرید خالي مي باشد

 

ارزش های درونی تان کدامند؟ آیا هنگام انتخاب شغل، به آن ها توجه می کنید. ارزش های درونی از مهم ترین چیزهایی هستند که باید هنگام انتخاب شغل آن ها را در نظر داشته باشید. شغل مطلوب شما همان شغل سازگار با ارزش های درونی تان است؛ در واقع، چنین شغلی می تواند حس خوبی در شما ایجاد کند و شما را به سوی مسیر موفقیت و کامیابی پیش ببرد؛ در مقابل، سازگار نبودن شغل با ارزش های درونی نیز می تواند برایتان مشکل آفرین باشد. در این مقاله، به اهمیت ارزش های درونی در انتخاب شغل خواهیم پرداخت.

ارزش های درونی و انتخاب شغل

آیا ارزش های درونی تان را می شناسید؟ ارزش ها همان چیزهایی هستند که فکر می کنید در زندگی و کارتان اهمیت دارند. این ارزش ها هستند که اولویت های شما را تعیین می کنند (یا بهتر است بگوییم، باید تعیین کنند). اگر کارتان با این ارزش های درونی تان مطابقت داشته باشد، زندگی بر وفق مرادتان خواهد بود. اگر ارزش های درونی تان را نمی شناسید، اصلاً عجیب نیست. برخی افراد، مدت هاست که ارزش های درونی شان را می شناسند و آن ها را برای خودشان شفاف سازی کرده اند؛ برخی دیگر نیز هنوز این ارزش ها را در خودشان شناسایی نکرده اند. شاید چندین سال پس از شروع زندگی حرفه ای تان و عوض کردن چندین شغل، به شناخت این ارزش های درونی برسید.  در ادامه، به برخی از این ارزش های درونی و نمودشان در دنیای کار می پردازیم.

  • موفقیت و پیشرفت:

    اگر برایتان مهم است که همواره در مسیر موفقیت و پیشرفت باشید و شغلتان دستاوردی به غیر از پول و مادیات برایتان داشته باشد، هنگام انتخاب شغل باید این موضوع را در نظر بگیرید و شغلی را انتخاب کنید که در آن، جای ترقی و پیشرفت وجود داشته باشد.
  • استقلال:

    اگر دوست دارید در تصمیم گیری و کار، کاملاً مستقل باشید، باید به دنبال گزینه هایی باشید که همواره مجبور به اطاعت از دیگران نباشید؛ علاوه بر این، اگر موضوع استقلال عمل خیلی برایتان مهم است، باید به دنبال یافتن شغلی باشید که در آن، کسی همواره نظارت بر کارهایتان نداشته باشد.
  • ارتباطات:

    اگر شخصی اجتماعی هستید و همواره دوست دارید با دیگران ارتباط برقرار کنید، باید شغلی متناسب با این ارزش و روحیه تان انتخاب کنید؛ در غیر این صورت، ممکن است در انزوا پژمرده شوید.
  • کمک به دیگران:

    اگر روحیه تان به گونه ای است که از کمک کردن به اشخاص و گروه ها لذت می برید، باید به دنبال یافتن شغلی باشید که این فرصت را برایتان فراهم کند.
  • پرستیژ شغلی:

    اگر پرستیژ شغلی برایتان مهم است، باید شغلتان را متناسب با این روحیه تان انتخاب کنید، وگرنه، ممکن است همواره ناخشنود باشید و هیچ وقت به رضایت شغلی نرسید.
  • امنیت:

    اگر موضوع امنیت خیلی برایتان مهم است و اصلاً ریسک پذیر نیستید، هنگام انتخاب شغل، حتماً به این خصوصیت تان توجه کنید.
  • کمک به بهبود وضعیت جامعه:

    اگر دغدغه تان جامعه و کمک به بهبود شرایط آن است، باید به دنبال یافتن شغلی در همین راستا باشید؛ در این صورت، شغلتان علاوه بر پول، رضایت قلبی را نیز به شما هدیه خواهد داد.
  • اثرگذاری:

    اگر می خواهید شخصی اثرگذار باشید، باید شغلی متناسب با این نیازتان پیدا کنید تا از لحاظ روحی نیز راضی باشید.

چگونه ارزش های درونی مان را بشناسیم؟

تا به اینجا، با برخی از ارزش ها و تاثیرشان روی انتخاب شغل آشنا شدید.  اما چگونه ارزش های درونی مان را بشناسیم؟ ارزش درونی هر شخصی متفاوت از ارزش درونی شخص دیگر است؛ در نتیجه، شما باید به دنبال یافتن ارزش های درونی خودتان باشید؛ به عنوان مثال، برخی ترجیح می دهند برای یک سازمان مشخص کار کنند و ساعات کاری مشخصی داشته باشند، برخی دیگر نیز ترجیح می دهند آزادانه و در هر ساعتی که دوست داشته باشند کار کنند. این فقط مثالی ساده بود. اگر ارزش های درونی تان را نمی شناسید، به دنبال شناخت آن ها باشید، سپس به تحلیل شان بپردازید. اگر این ارزش ها را بشناسید، بپذیریدشان و در برنامه ها و تصمیم گیری هایتان به آن ها ارج بنهید، زندگی به مراتب برایتان شیرین تر خواهد شد.

در ادامه، چند قدم برای شناخت ارزش های درونی را برایتان خواهیم گفت:

قدم اول: ببینید چه وقت هایی خیلی خوشحال هستید و احساس سعادتمندی می کنید. عواملی را که سبب ایجاد این احساس شادی و سعادتمندی شده بودند شناسایی کنید.

قدم دوم: ببینید چه وقت هایی احساس غرور می کنید و به خودتان می بالید. در خودتان عمیق شوید و ببینید چه چیزی باعث شده به خودتان ببالید و احساس غرور کنید.

قدم سوم: ببینید چه وقت هایی احساس رضایتمندی می کنید. بررسی کنید و ببینید که این احساس رضایتمندی ریشه در چه عواملی داشت.

قدم چهارم: براساس این احساسات (سعادتمندی، غرور و رضایتمندی)، ارزش های درونی تان را مشخص کنید.

قدم پنجم: ارزش های درونی تان را اولویت بندی کنید. در این مرحله، باید حسابی در خودتان کنکاش کنید و ببنید کدام ارزش ها برایتان اهمیت بیشتری دارند.

قدم ششم: نگاهی دیگر به لیست ارزش هایتان بیندازید و ببینید آیا این ارزش ها واقعاً متناسب با دیدگاه شما به زندگی هستند یا خیر. آیا این ارزش ها باعث می شوند احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید یا خیر.

نظرات (0)

تاکنون نظری ارسال نشده یا برای انتشار به تایید نرسیده است.

برترین دوره های مهارتی

مدیریت استرس

 استرس خواه ناخواه در زندگی همه‌ی ما وجود دارد و مدیریت و کنترل آن یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی امروزی است. استرس یک حالت روحی است که بر اثر فشار های خانوادگی، کاری، روزمره و ... در فردی ایجاد می شود و بهتر است هر فردی روش های مدیریت استرس را آموخته باشد. استرس موجب می شود تا اخلال در روحیات فرد ...
نام استاد :

فرشاد رضایی نامدار

طبقه درسی :

مهارت‌های فردی

مهارت ارتباط موثر

ارتباط موثر چیست و داشتن مهارت ارتباط موثر چه تاثیری بر زندگی روزمره ی ما و موفقیت های ما دارد؟ روزانه در جامعه ای که در آن زندگی می کنیم، مردم در تلاشند تا در هر لحظه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. موفقیت در مورد کار، جایگاه اجتماعی و ... در گرو برقراری ارتباط موثر و کارا است. این ارتباط از راه های ...
نام استاد :

سیدمحمد صادق میری

طبقه درسی :

مهارت‌های فردی

مدیریت تعارض در کار و زندگی

تعارض بخشی از زندگی روزانه ما است، اختلاف نظر درباره کوچکترین تا بزرگترین مسائل با افرادی که ویژگی‌های شخصیتی متفاوتی دارند باعث بروز تعارض و درگیری می‌شود. مدیریت تعارض یکی از مهارت‌های زندگی است که به ما کمک می‌کند زندگی آرام‌تر و بهتری داشته باشیم .دراین دوره آموزشی با مهارت حل تعارض، راهبردها و ...
نام استاد :

دکتر داوود ذوالفقاری

طبقه درسی :

مهارت‌های فردی

مدیریت زمان به روش کیمیاگران

زمان با ارزش‏ ترین دارایی برای هر انسان است و همه انسان ها به یک اندازه از این ثروت و دارایی برخوردارند. استفاده ی مناسب از زمان و یا به تعبیری مدیریت زمان ، به شما کمک می کند تا در بسیاری از امور موفق باشید. اموری مانند ازدواج، کار، تحصیلات و امور مهم روزمره. البته لازم به ذکر است وقت شناسی که از م...
نام استاد :

دکتر عقیل تقی زاده

طبقه درسی :

مهارت‌های فردی