سبد خرید خالي مي باشد

 

Asset 1

 

 

بیت کوین یا اتریم؟ فرق ارزهای دیجیتال در چیست؟


اخیراً، بحث رمزارزها بسیار گرم شده است و بسیاری از مردم به دنبال شناخت آن ها و در نهایت، انجام یک انتخاب درست هستند. بیت کوین  (Bitcoin) و اتریوم (Ethereum) دو شبکۀ  محبوب و شناخته شده در سراسر جهان به شمار می روند و هر کدام رمزارزهای مختص به خودشان را دارند. بیت کوین رمزارز بیت کوین را دارد و اتریوم رمزارز اتر  (Ether) را به بازار ارائه داده است. همان طور که گفتیم، بیت کوین از محبوب ترین و شناخته شده ترین رمزارزها در سراسر جهان به شمار می رود. همچنین بیت کوین بالاترین ارزش بازار (market cap) را در میان همۀ رمزارزها دارد. در طرف دیگر ماجرا، شبکۀ اتریوم و رمزارزش قرار دارد. تا به امروز، اتریوم تاثیر انقلابی بیت کوین را نداشته است، اما خالق آن از بیت کوین الهام گرفته است و در برخی موارد، براساس مفهوم بیت کوین پیش رفته است. در حال حاضر، رمزارز اتریوم دومین رمزارز ارزشمند در سراسر جهان به شمار می رود؛ اما این دو رمزارز چه تفاوت ها و شباهت هایی با یکدیگر دارند؟ اصلاً فرق ارزهای دیجیتال در چیست؟ در این مطلب، هر آنچه باید در مورد بیت کوین و اتریوم و فرق ارزهای دیجیتال بدانید را برایتان خواهیم گفت.

 

تاریخچۀ بیت کوین و اتریوم

پیش از هر چیزی، به سراغ بررسی تاریخچۀ بیت کوین و اتریوم می رویم. بیت کوین اولین رمزارز به شمار می رود. در سال 2009، ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto)  این رمزارز را برای اولین بار ارائه کرد. هنوز کسی نمی داند ساتوشی ناکاموتو چه کسی بود؟ یک نفر بود یا گروهی از مردم؟ زنده است یا مرده؟ همۀ این ها در هاله ای از ابهام قرار دارند.

و اما می رسیم به اترویوم. در سال 2015، ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، پژوهشگر و برنامه نویس، شبکۀ اتریوم را ارائه کرد. این برنامه نویس از مفاهیم تکنولوژی بلاکچین و بیت کوین بهره گرفت و پتلفرم اتریوم را برای اپلیکیشن های توزیع شده و قراردادهای هوشمند خلق کرد. همان طور که گفتیم، رمزارز این شبکه، اتر است.

 

بیت کوین و اتریوم

شبکۀ بیت کوین امکان تراکنش های همتا به همتا را ایجاد کرده است؛ در واقع، رمزارز بیت کوین جایگزینی برای پول های نقد (مانند دلار و یورو) به شمار می رود، اما عاری از مشکلات مربوط به آن ها است. در مبادلۀ این رمزارز، نیازی به پرداخت کارمزد تراکنش نیست، همچنین، هیچ قدرت مرکزی ای برای قانون گذاری در مورد نحوۀ کار بیت کوین ها نیز وجود ندارد.  

اتریوم نیز امکان مبادلۀ همتا به همتا را پدید آورده است و علاوه بر آن، پلتفرمی را نیز برای خلق و ایجاد قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن های توزیع شده فراهم کرده است. قرارداد هوشمند امکان مبادلۀ انواع دارایی های ارزشمند، مانند پول، سهام و املاک، را برای کاربران به وجود آورده است.

برای مبادلۀ هیچ کدام از این رمزارزها نیاز به حضور واسطه ای مانند بانک نیست و همه چیز روی شبکۀ بلاکچین و به طور مستقیم، میان کاربران یا طرفین معامله صورت می گیرد.

 

ماینینگ (Mining) در بیت کوین و اتریوم

در  شبکۀ بیت کوین، ماینرها (Miner) می توانند با استفاده از روشی به نام گواهی اثبات کار (Proof of Work)، به اعتبارسنجی تراکنش های صورت گرفته بپردازند. در شبکۀ اتریوم نیز، دقیقاً همین اتفاق می افتد. در سراسر جهان، ماینرها می توانند با استفاده از گواهی اثبات کار، پیچیده ترین معادله های ریاضی را حل کنند. اولین نفری که یکی از این معادله های پیچیده را حل کند می تواند بلاکی را به بلاکچین اضافه کند. شبکۀ اتریوم به سمت استفاده از روش دیگری، به نام گواهی اثبات سهام (Proof of Stake) پیش می رود. در واقع، قصد دارد در آینده، از این روش بهره بگیرد. کاربران شبکۀ اتریوم می توانند با استفاده از گواهی اثبات سهام، تراکنش ها را اعتبارسنجی کنند؛ اما در این روش، دیگر موضوع حل مسئلۀ ریاضی مطرح نیست، بلکه هر کاربر تراکنش را بر اساس میزان دارایی ها (کوین هایش) اعتبارسنجی می کند. در واقع، قدرت ماینینگ هر کاربر به تعداد کوین هایش بستگی دارد؛ هر چه تعداد کوین ها بیشتر باشد، قدرت ماینینگ نیز بیشتر خواهد بود.

در بیت کوین، هر بار، ماینر بلاکی را به بلاکچین بیفزاید، 12.5 بیت کوین به عنوان پاداش دریافت می کند. بعد از اضافه شدن هر 210000 بلاک به بلاکچین بیت کوین، این پاداش به نصف می رسد؛ به عبارت دیگر، پاداش هر بلاک از 12.5 بیت کوین به 6.25 بیت کوین می رسد. اما میزان این پاداش در شبکۀ اتریوم چقدر است؟ در اتریوم، یک ماینر یا اعتبارسنج در ازای افزودن هر بلاک به بلاکچین اتریوم، 3 اتر  دریافت می کند. در اتریوم، این پاداش هرگز نصف نمی شود.

 

کارمزد در شبکۀ بیت کوین و شبکۀ اتریوم

کارمزد تراکنش ها در شبکۀ بیت کوین کاملاً دلخواه است. اگر می خواهید ماینرها توجه ویژه ای به تراکنش شما داشته باشند، باید پول بیشتری به آن ها بپردازید؛ با وجود این، اگر کارمزد هم نپردازید، باز هم تراکنشتان اعتبارسنجی و تایید خواهد شد؛ از سوی دیگر، اگر می خواهید تراکنش موفقیت آمیزی در اتریوم داشته باشید، باید مقداری اتر به عنوان کارمزد بپردازید. اتری که می پردازید تبدیل به واحدی به نام گس (gas) خواهد شد. این گس محاسباتی را هدایت می کند که باعث می شود تراکنش هایتان به بلاکچین افزوده شوند.

 

مدت زمان لازم برای انجام تراکنش در شبکه های بیت کوین و اتریوم

در شبکۀ بیت کوین، میانگین زمان لازم برای افزوده شدن بلاک به بلاکچین 10 دقیقه است.

در شبکۀ اتریوم، این روند طی 12 تا 15 ثانیه انجام می گیرد.

 

بیت کوین بهتر است یا اتریوم؟

و اما می رسیم به این سوال که بیت کوین بهتر است یا اتریوم؟ البته، نمی توان به سادگی و به طور کلی، به این سوال پاسخ داد. در واقع، برتری هر کدام از این شبکه ها، بستگی به نیاز شما دارد؛ به عنوان مثال، اگر صرفاً به دنبال سیستم تراکنش همتا به همتا هستید، بهتر است به سراغ بیت کوین بروید و اگر به دنبال ایجاد قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن های توزیع شده هستید، بهتر است اتریوم را انتخاب کنید. انتخاب با شما است.

 

سخن آخر

اتریوم و بیت کوین، هر دو شبکه هستند و رمزارزهای مختص به خودشان را دارند. اتر رمزارز مختص به شبکۀ اتریوم به شمار می رود و بیت کوین رمزارز مخصوص شبکۀ بیت کوین است. این دو رمزارز تفاوت ها و شباهت های متعددی با یکدیگر دارند؛ به عنوان مثال، شبکۀ اتریوم سریع تر از شبکۀ بیت کوین است و  می تواند در هر ثانیه، 10-15 تراکنش را پردازش کند، اما بیت کوین می تواند 3-5 تراکنش را در ثانیه پردازش کند؛ اما نقطۀ مهمی که اتریوم را از بیت کوین متمایز می کند «قراردادهای هوشمند» است. قراردادهای هوشمند قراردادهای دیجیتالی هستند که به بلاکچین اتریوم مربوط می شوند. همان طور که مشاهده کردید اتریوم و بیت کوین، هر کدام، ویژگی های مختص به خودشان را دارند و شما باید این ویژگی ها را بشناسید و در نهایت، بسته به نیاز و خواسته تان، بهترین انتخاب را انجام دهید.

نظرات (0)

تاکنون نظری ارسال نشده یا برای انتشار به تایید نرسیده است.

برترین دوره های کسب و کار

رفتار سازمانی

همه‌ی ما، زمانی که می‌خواهیم هدفی را پیش ببریم، گروهی جمع آوری می‌کنیم و به هرکدام، مسئولیتی را می‌سپاریم. هرکدام از افراد، وظایفی دارند که در ارتباط با یکدیگر و یا مخاطبین، معنا و تعریفی دقیق می‌یابد. به طور حتم، مدیریت این افراد برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب، از اهمیت به سزایی برخوردار است. یک مدیر ...
نام استاد :

گلناز تاج الدین

طبقه درسی :

منابع انسانی

مدیریت زنجیره تامین

لوجستیک و یا مدیریت زنجیره‌ی تامین، شاخه ای از مدیریت است که در حالی که به قدیمی‌ترین فعالیت های کسب و کار می‌پردازد، به جدیدترین آن‌ها نیز توجه ویژه دارد. فعالیت‌های مدیریت زنجیره‌ی تامین که شامل ارتباطات، مدیریت موجودی، انبارداری، حمل و نقل و تعیین مجموعه‌های تولیدی می‌شود، از ابتدا و شروع یک تجار...
نام استاد :

سیداحسان الهی

طبقه درسی :

مدیریت پروژه

مدیریت عملیات

مدیریت عملیات، به انجام کار اصلی هر شرکت به صورت بهینه می‌پردازد. با توجه به گستردگی کاربرد مدیریت عملیات در تقریبا تمام کسب‌وکارهای حوزه کار و خدمات، آگاهی از اصول مدیریت عملیات برای هر مدیری لازم است. این درس از دروس اجباری تقریباً تمامی رشته‌های مدیریت در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه‌ه...
نام استاد :

سیداحسان الهی

طبقه درسی :

مدیریت پروژه

تیم سازی و کار تیمی

کسب بهترین نتایج در سازمان‌ها به واسطه انجام فعالیت‌های تیمی ممکن می‌شود. کارتیمی باعث ترویج خلاقیت، حل بهتر مشکلات، ایجاد انگیزه در افراد و ارتقای بهره‌وری می‌شود. از طرفی چالش هایی در تیم سازی وجود دارد. افراد سلایق، اخلاق و امیال متفاوتی دارند. حال چطور می شود از این افراد یک تیم خوب ساخت؟ چطور ت...
نام استاد :

بهزاد حسین عباسی

طبقه درسی :

منابع انسانی

برنامه ريزي منابع سازمان

با بزرگ شدن اندازه شرکت‌ها، پیچیدگی عملیات و فرآیندها افزایش پیدا می‌کند. از طرفی انجام تحلیل‌های دقیق با روش‌های سنتی، دشوار و زمان‌بر است و نتایج بدست آمده از بررسی‌های دستی، به قدر کافی مطمئن و قابل استناد نخواهند بود.در این شرایط به‌کارگیری یک سیستم ERP برای مدیریت یکپارچه و اتوماتیک فرایندهای س...
نام استاد :

سعید روحانی

طبقه درسی :

منابع انسانی