سبد خرید خالي مي باشد
 job

 

 

 

10  شغل و مهارت برتر در حوزۀ برنامه نویسی و کامپیوتر

 

اگر می خواهید وارد حوزۀ برنامه نویسی و کامپیوتر شوید، بهتر است پیش از هر چیزی، فرصت های شغلی مربوط به این حوزه را بشناسید تا بتوانید با توجه به سلایق و مهارت هایتان، وارد بازار کار شوید.  فرصت شغلی در این حوزه بسیار زیاد است و پیشرفت صنعت و تکنولوژی نیز باعث افزایش این فرصت ها شده است. اگر تلاش کنید و به فکر تقویت دانش و مهارت هایتان باشید، می توانید در این حوزه ماندگار شوید. برخی معتقدند که بازار کار برنامه نویسی و کامپیوتر، اشباع شده، اما این طور نیست و همواره فرصت شغلی برای برنامه نویسی و کامپیوتر وجود دارد. در این مطلب، 10 شغل و مهارت برتر در حوزۀ برنامه نویسی و کامپیوتر را برایتان خواهیم گفت تا با شناخت و آگاهی بیشتری وارد بازار کار شوید.

 

  • مهندس نرم افزار

مهندسان نرم افزار می توانند اپلیکیشن های تمام عیار و بی نقصی را توسعه دهند. این مهندسان در کدگذاری بسیار توانمند هستند و می توانند به راحتی با الگوریتم ها، ساختارها و طرح ها کار کنند. دستمزد مهندسان نرم افزار بسیار بالا است.

برنامه نویسانی که در حوزۀ مالی فعالیت می کنند، سیستم هایی را توسعه می دهند که بازارهای مالی را اداره می کند. به عنوان مهندس نرم افزار می توانید با شرکت هایی که از زبان های برنامه نویسی قدیمی تر، مانند COBOL، استفاده می کنند نیز همکاری کنید. از آنجا که این زبان ها دیگر پرکاربرد نیستند و تعداد متخصصان آشنا با آن ها نیز کم است، می توانید دستمزد هنگفتی را برای کار با آن دریافت کنید.

البته این ها فقط چند نمونه از فرصت های شغلی برای مهندسان نرم افزار هستند. شما در مقام مهندس نرم افزار، ده ها گزینۀ شغلی دیگر نیز پیش رو خواهید داشت. زبان هایی مانند C، C#، Python، Java، Ruby و C++ ، در مشاغل مربوط به مهندسی نرم افزار بسیار پرکاربردند.

 

  • مهندس ابر

برنامه نویسی ابر به توسعه و حفظ کدهای مورد استفاده برای معماری ابر مربوط می شود. مهندسان ابر می توانند به طراحی شالوده یا سیستم های اشکال زدایی در ریموت سرورها (Remote Server) بپردازند. با متداول شدن سرورهای ابری، اهمیت این حوزه نیز بیشتر خواهد شد. مهندسی ابر حوزۀ پیچیده ای است و معمولاً متخصصان آن نیز دستمزد مناسبی دریافت می کنند. اگر می خواهید در این حوزه موفق شوید، سعی کنید در زمینه هایی مانند توسعۀ DevOpS، API و پایگاده داده ها تجربه کسب کنید.

 

  • توسعه دهندۀ پایگاه داده

هر نرم افزار مربوط به داده از پایگاه داده ها برای ذخیزۀ اطلاعات استفاده می کند. طراحی پایگاه دادۀ هوشمند برای بهینه سازی عملکرد ضروری است و دسترسی به برنامه را نیز آسان می کند.

اگر می خواهید در زمینۀ پایگاه داده ها تخصص کسب کنید، می توانید به سراغ دو نوع پایگاه داده بروید. پایگاه های داده رابطه ای (Relational databases)، مانند SQL و MySQL، و پایگاه های داده غیر رابطه ای (Non-relational databases)، مانند  Mongo و NoSQL .

 

  • مهندسی یادگیری ماشین

آیا در مورد CAPTCHAS کنجکاوید؟ دوست دارید بدانید آمازون (Amazon) از کجا می داند محصولات مورد علاقۀ شما کدام است؟ برنامه نویسی موجود در پس این خدمات هوشمند، همان «یادگیری ماشین» است. مهندسان یادگیری ماشین، کدهایی را می نویسند که باعث می شود کامپیوترها بتوانند براساس داده ها، پیش بینی هایی را انجام دهند.

مهندسان یادگیری ماشین، داده ها و برنامه ها را مدیریت می کنند. کمپانی هایی مانند آمازون و اپل (Apple)، از یادگیری ماشین برای خلق تکنولوژی های پیشرفته استفاده می کنند. اگر می خواهید به عنوان مهندس یادگیری ماشین فعالیت کنید؛ علاوه بر تحصیلات مربوط به این حوزه، باید مهارت بالایی نیز در این حوزه کسب کنید.

 

  • مهندس یادگیری عمیق

یادگیری عمیق از پیشرفته ترین شکل های یادگیری ماشین به شمار می رود. در این حوزه، تکنولوژی هایی مانند نرم افزار تشخیص چهره (facial recognition software)، اتومبیل های بدون راننده و برنامه های بازشناسی گفتار، مانند Siri، شکل می گیرند. در این حوزه، از حجم قابل توجهی از داده ها برای ایجاد شبکه های خنثی استفاده می کنند که به کامپیوترها قدرت تصمیم گیری می دهد.

لازم به ذکر است که این شکل از هوش مصنوعی، پیشرفته تر از یادگیری ماشین است؛ به همین دلیل،  می توانید انتظار دستمزد بالاتری داشته باشید.

 

  • دانشمند داده

دانشمندان داده، حجم بالایی از داده ها را مدیریت می کنند و براساس این داده ها تصمیم می گیرند. دانشمندان داده در برنامه نویسی بسیار ماهرند و با دانش آمار نیز آشنایی کامل دارند. یادتان باشد که ریاضی نقش قابل توجهی در این حوزه دارد؛ از این رو، علاقه به ریاضی از لازمه های این رشته به شمار می رود. دانشمندان داده از زبان هایی مانند R، Python و SAS استفاده می کنند.

 

  • توسعه دهندۀ موبایل

حتما شما هم از تلفن های همراه هوشمند استفاده می کنید. شاید هم چند تلفن همراه هوشمند داشته باشید. فرقی نمی کند از دستگاه های اندروید (Android) استفاده کنید یا محصولات اپل (Apple)، در هر صورت، از اپلیکیشن ها، بازی ها و سیستم های عاملی استفاده می کنید که باید برنامه نویسی شوند. توسعه دهندگان موبایل، مسئول تامین این نیاز هستند و اتفاقاً بازار کارشان نیز بسیار گرم است!

اگر می خواهید توسعه دهندۀ موبایل شوید، مسیرهای زیادی پیش رو دارید: می توانید برای اندروید یا iOS کدنویسی کنید و به طراحی اپلیکیشن، بازی یا کد برای سیستم های عامل بپردازید.

 

  • توسعه دهندۀ فرانت اند (Front End Developer)

توسعه دهندگان فرانت اند بودند که وب اپلیکیشن ها را به وجود آوردند. این کدنویسان، ظاهر اپلیکیشن وب را طراحی و اجرا کردند. توسعه دهندگان فرانت اند، متخصص HTML، CSS و JavaScript هستند. اگر از ساختن اپلیکیشن های تحت وب لذت می برید، می توانید از این نوع برنامه نویسی نیز نهایت لذت را ببرید؛ به علاوه، بازار کار برنامه نویسان این حوزه بسیار خوب است.

اگر می خواهید در این حوزه فعالیت کنید، باید با چارچوب هایی مانند ReactJS ، و سیستم های مدیریت محتوا (CMS)، مانند وردپرس (WordPress)، به راحتی کار کنید.

 

  • توسعه دهندۀ بک اند

توسعه دهندگان بک اند باید با منطق و داده های وب اپلیکیشن ها آشنایی داشته باشند. توسعه دهندگان بک اند به این موارد می پردازند: "چگونگی تعامل میان سرورها و وب اپلیکیشن ها و چگونگی بارگذاری اطلاعات از طریق اپلیکیشن ها. "

چارچوب ها و زبان های رایج در این حوزه عبارت اند از: PHH (Laravel)، Python (Django)، JavaScript (Node.js) و Ruby (Ruby on Rails).

 

  • توسعه دهندۀ تجربۀ کاربری (UX)

کار کردن با برخی از اپلیکیشن ها، خسته تان می کند و اگر گزینۀ دیگری داشته باشید، هرگز دوباره به سراغ آن ها نخواهید رفت. توسعه دهندگان تجربۀ کاربری، مسئول حل چنین مشکلاتی هستند. این برنامه نویسان، کارآمدی اپلیکیشن را تضمین می کنند. اگر می خواهید در این حوزه فعالیت کنید، باید خلاق بوده و تفکر انتقادی نیز داشته باشید؛ در واقع، کار شما صرفاً کدنویسی اپلیکیشن ها نیست، بلکه باید بدانید کاربران چگونه با اپلیکیشن تعامل خواهند داشت.

توسعه دهندگان تجربۀ کاربری باید با HTML، CSS و JavaScript آشنایی کامل داشته باشند، درست مانند توسعه دهندگان فرانت اند.

 

سخن آخر

این 10 شغل برتر در حوزۀ برنامه نویسی و کامپیوتر، بازار کار مناسبی دارند و اگر تلاش کنید، می توانید در این حوزه ها بسیار موفق شوید و همۀ استعدادها و توانایی هایتان را شکوفا سازید. اگر هر کدام از این حوزه ها توجه تان را جلب کرده است، در موردش بیشتر مطالعه کنید تا بتوانید انتخاب درستی را انجام دهید؛ همچنین یادتان باشد که علاقۀ شخصی می تواند محرکی باشید و شما را تبدیل به متخصص هر کدام از این حوزه ها کند.

 

 

نظرات (0)

تاکنون نظری ارسال نشده یا برای انتشار به تایید نرسیده است.

برترین دوره های برنامه نویسی

اکسل (مقدماتی)

نرم افزار اکسل یکی از کارآمد ترین نرم افزار های مایکروسافت است. اکسل کاربرد های بسیاری دارد که پاسخگوی نیاز های شخصی تا کاری شما می باشد. کمتر کسی است که برای ذخیره‌سازی، تجزیه و تحلیل اطلاعات حسابداری و ریاضی از اکسل استفاده نکرده باشد.همچنین این نرم‌افزار قابلیت‌ها و مزایای بسیاری دارد که می‌توان ...
نام استاد :

رضا فیاض فیضی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی

اکسل (کاربردی)

با تنظیمات اولیه، اصطلاحات و چگونگی استفاده از اکسل در دوره‌ی مقدماتی آشنا شدیم. اما باید عملیاتی همچون فرمول‌نویسی در اکسل ، استفاده از توابع در اکسل که پر کاربرد هستند استفاده کنید. همچنین مدیریت و تنظیمات نمودار در اکسل را به کارببریم، تا بتوانیم به عنوان یک اپراتور اکسل اطلاعات و داده‌ها را تجزی...
نام استاد :

رضا فیاض فیضی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی

فتوشاپ (پیشرفته)

نرم افزار فوتوشاپ نرم افزار قدرتمند گرافیکی است که امکان کار روی تصاویر را به شما می دهد. در دوره ی آموزش آنلاین فوتوشاپ مقدماتی با بسیاری از منو ها، امکانات و فعالیت های عملی آشنا شدید. فعالیت هایی نیز هستند تا با فراگیری آن می توانید به یک متخصص فوتوشاپ تبدیل شوید و نه تنها به راحتی استخدام شوید، ...
نام استاد :

زینب فراهانی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی

فتوشاپ (مقدماتی)

فتوشاپ قدرتمندترین و محبوب‌ترین نرم‌افزار گرافیکی است.فوتوشاپ کارایی بسیار زیادی در کسب و کار های مختلف دارد و کمتر کسب و کاری است که از این نرم افزار قدرتمند بهره نبرد. از ساخت یک کارت ویزیت ساده تا حرفه ای ترین طراحی ها را می توانید در نرم افزار فوتوشاپ انجام دهید. از مهمترین کاربرد های فوتوشاپ می...
نام استاد :

زینب فراهانی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی

اکسل (پیشرفته)

با مقدمات و کاربردهای مناسب اکسل در دو دوره آموزش نرم افزار اکسل مقدماتی و آموزش نرم افزار اکسل کاربردی  آشنا شدید.اما اگر خواهان کسب امتیاز مثبت در مصاحبه‌های شغلی هستید و یا اگر می‌خواهید تحلیل‌های سنگین و گزارش‌گیری‌های پیچیده را به راحتی انجام دهید، دوره اکسل پیشرفته را به شما پیشنهاد می‌کنیم تا...
نام استاد :

رضا فیاض فیضی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی

ورد (Word)

Word یکی از برنامه‌های بسیار کاربردی و گسترده‌ی مجموعه آفیس است. word قابلیت‌های فراوانی دارد و همین امر باعث شده تا به یکی از پرکاربرد ترین نرم افزار های مورد استفاده اکثر مردم جهان باشد. استفاده ی وورد از ساخت فایل های کوچک متنی شروع می شود تا تهیه و تنظیم اسناد ادارات نوشتن پایان نامه، مقاله، ویر...
نام استاد :

رضا فیاض فیضی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی

PowerPoint (پاور پوینت)

پاورپوینت یکی از پرکابردترین و جذاب‌ترین نرم‌افزارهای شرکت مایکروسافت است که خیلی از افراد با قابلیت‌های فوق‌العاده این نرم‌افزار آشنا نیستند! بهتر است بدانید، پاورپوینت در عین سادگی دارای قابلیت‌های شگفت‌انگیزی در طراحی، موشن‌گرافی، ساخت اینفوگراف‌های پویا و تعاملی است.ثبت نام: هر زمان که خواستید م...
نام استاد :

رضا فیاض فیضی

طبقه درسی :

نرم‌افزارهای کاربردی